Sky-diven, community day, sinterklaas
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse
09 December 2009 | Zuid-Afrika, Grabouw
Hallo allemaal,
Eindelijk weer eens een verhaal vanuit het steeds warmer wordende Zuid Afrika. Het heeft even geduurd maar dat had zo zijn redenen. Het is namelijk zo dat ik alweer 2,5 week geleden iets ongelooflijks gaaf, kei vet en stoers heb gedaan:
IK BEN WEZEN SKY-DIVEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik kon dit nog niet eerder laten weten aan jullie allemaal, omdat ik de dvd die is gemaakt als Sinterklaas cadeautje had opgestuurd naar mijn ouders. Ik vond het namelijk leuk om hen (een beetje) te laten schrikken, doordat ze de dvd pas op 5 december mochten bekijken!!
En als ik jullie iets mag aanraden: GA HET OOK DOEN! Het is zo ongelooflijk gaaf. Eerst was het heel spannend, omdat het ongeveer 20 minuten duurde voor we pas konden gaan springen, maar dan uiteindelijk die vrije val…en het uitzicht is echt geweldig. Nu had ik natuurlijk ook wel een prachtig uitzicht, kijkend naar de Tafelberg en robben-eiland, maar goed, volgens mij is het overal ter wereld gewoon geweldig!
Naast het sky-diven zijn er nog een aantal dingen gebeurd. Één daarvan is dat Rianne helaas alweer terug naar Nederland is gegaan. We hadden als verrassing een surprise-party georganiseerd. Ze wilde haar afscheid op een donderdagavond doen, maar dat wilden wij ook, dus had ze iedereen een mail gestuurd om hen uit te nodigen voor die donderdag. Wij weer een mail erachter aan dat we graag een surprise party wilden organiseren, maar dat we dat eigenlijk ook die donderdag wilden doen. Zijn we helemaal in discussie gegaan om een smoes te verzinnen dat Rianne haar feestje verzette naar de vrijdag. We hebben zelfs Karin Benjamin, ons aanspreekpunt hier in Zuid Afrika mee laten spelen. Zij heeft een mail naar ons gestuurd dat die donderdag er een meeting plaats zou vinden in Caledon, waar iedereen bij moest zijn!!! Wij dus een mail daar weer achter aan gestuurd dat dat niet waar was en dat op die donderdag dan de surprise-party zou zijn! De middag heeft Karin iedereen een mail gestuurd dat de meeting niet doorging, wat wij dus allang wisten, alleen Rianne niet. Elise, Ninke & ik hebben haar overgehaald om mee te gaan uit eten die avond, Roos en Astrid hadden al de sleutel van ons huis en zo zat iedereen om kwart over 9 in een donker huis te wachten tot wij thuis kwamen. Natuurlijk overdreven veel lawaai gemaakt zodat ze wisten dat we er aan kwamen. Toevallig liep Rianne als eerste de woonkamer in en riep iedereen in koor SURPRISE! waarop Rianne een gil uit sloeg! Het was zoooo goed gegaan, ze was er helemaal in getrapt! Een gezellig feestje volgde.
Voor de rest heb ik nog een aantal keren in de zon op het strand gelegen.
Dinsdag 24 november was helaas de dag dat Rianne echt vertrok. Met een aantal, Lars, Dennis, Marlou, Roos, Astrid, Ninke en Elise zijn we met zijn allen gaan eten bij ons favo tapas restaurant FORK. Na het diner heb ik met Ninke en Elise, Rianne naar het vliegveld gebracht waar we nog even met zijn vieren nagekletst hebben over de afgelopen 3 maanden onder het genot van een cappuccino. En toen was het moment dat Rianne door de douane liep…met een brok in de keel en een aantal traanogen namen we afscheid van haar.
S’avonds was het ontzettend raar om mijn kamer op te lopen, omdat deze ineens heel kaal was doordat alle spullen van Rian natuurlijk weg waren en ook haar aanwezigheid zorgde voor een leegte.
Veel tijd om erover na te denken hadden ik en de andere niet want zaterdag 28 november stond er DE community day op het programma!!! De laatste zaken moesten nog allemaal geregeld of afgerond worden wat hier in Zuid Afrika iets meer tijd in beslag neemt dan het oh zo gestructureerde Nederland. Maar goed, het heeft er uiteindelijk tot geleid dat we een geweldige dag hebben kunnen geven. Er waren super veel kinderen, die allerlei oer-hollandse spellen konden doen, er was een waterbaan, schilderijen maken, optredens, mensen konden zich laten testen op HIV, er was gratis Appletizer (een populaire drank hier) en we hadden heel veel hotdogs gesponsord gekregen van de kerken hier in Grabouw.
Helaas waren er weinig ouders, zodat het HIV-testen tegen viel, maar dat mag de geweldigheid van de dag niet naar beneden halen. Iedereen kwam nog naar ons toe om ons te complimenteren op de zo georganiseerde dag!!! (Ook het weer zat geweldig mee en een aantal van ons zijn zelfs verbrand!)
S’avonds hadden we een braai bij Anton Liebenberg, de burgemeester van Grabouw. Was heel gezellig en goed georganiseerd!
Zondagmorgen ben ik met Elise samen naar de kerk gegaan. We waren al een aantal keren uitgenodigd door de Village of Hope, maar we hadden er nog geen tijd voor gevonden om daadwerkelijk mee te gaan. Het was een leuke dienst en niet zo heel saai (sorry) zoals ik mij eigenlijk voorstelde. Daarna nog heerlijk wezen lunchen bij een restaurantje net buiten de hoofdstraat.
Dinsdag was het World Aids Day. We hebben met de Nederlandse studenten het Day Hospital geholpen om in ieder geval de ochtend goed te laten verlopen.
Woensdag moesten we allemaal een Engelse powerpoint-presentatie geven over de projecten die we hier in Zuid Afrika doen. Ik was nogal zenuwachtig, zeker omdat ik nog steeds niet helemaal zeker ben over mijn Engels. Maar, uiteindelijk is het goed gekomen en was iedereen eigenlijk wel tevreden. Mijn Engels had beter gekund, maar goed, het was niet anders. En volgens mij heeft iedereen begrepen wat ik hier uitspook, hahahaha.
Donderdagmiddag 3 december ben ik samen met Elise en Fran en Chaz (2 Engelse meiden die vrijwilligerswerk doen bij de Village of Hope) naar een kerstmarkt in Stellenbosch geweest. Ontzettend leuk en heel apart om met 26 graden kerstspullen te kopen. Maar het was ontzettend gezellig. Nog bij de Cubaan gegeten. Heerlijk!
Vrijdag 4 december heb ik echt weer iets ONGELOOFLIJKS meegemaakt!
Ik stond midden op LONG STREET met een oranje shirt aan Nederland aan te moedigen voor de WK-loting!!! Ongelooflijk, heel Kaapstad stond op zijn kop! We hadden kaarten gekocht om in een kroeg te kijken. Maar we waren er allemaal al ruim op tijd, waardoor we de straat nog op zijn gegaan. Zagen we ineens Erica Terpstra lopen! Hartstikke stoer natuurlijk! Op een gegeven moment zijn we in polonaise naar het Oranje huis gegaan. Stonden er volgens mij best wel belangrijke mensen op de veranda en zijn wij met zijn allen het Wilhelmus gaan zingen! Echt zooooo gaaf. We staan zelfs met onze prachtige polonaise op Fifa.nl http://www.fifa.com/worldcup/finaldraw/photo/photolist.html#1144462
Ik sta nog net op de foto helemaal links! :-P
Het was een hartstikke goed feest en voor de politiemensen was het een goede oefening!
Zaterdag 5 december uiteraard Sinterklaas! S’morgens hadden we nog de community day in Genadendal. Ik vond het niet heel goed georganiseerd, maar het gaat er natuurlijk om dat de mensen en kinderen uit de community een leuke dag hebben!
S’avonds ben ik samen met Elise en Roos gaan uit eten en wilden we het paard van Sinterklaas en alles is liefde kijken. We hebben alleen alles is liefde gekeken. Een perfecte Sinterklaasfilm voor als je aan het de andere kant van de wereld zit hahaha. Wel heel raar, want in Nederland vieren we het eigenlijk altijd en nu ineens niet. Ik had voor Elise, Roos en Astrid een klein gedichtje gemaakt met een surprise ei hahaha. Hadden ze toch een surprise en een cadeautje!
Nu is het alweer woensdag en ga ik vanavond naar een bal. De dochter van een van de mommy’s heeft een bal en ze heeft aan mij gevraagd of ik haar naar het bal wilde brengen en foto’s wil maken. Ben benieuwd…
Het zal dit keer niet meer zolang duren voor er weer een nieuw bericht komt van mij!
Liefs, Ilse.
Voor de rest heb ik nog een aantal keren in de zon op het strand gelegen.
Vrijdag 4 december heb ik echt weer iets ONGELOOFLIJKS meegemaakt!
Ik sta nog net op de foto helemaal links! :-P
Liefs, Ilse.
09 December 2009 - 11:25
Marja:
Tjonge wat gaaf zeg dat Hollandse gedoe en dat zo ver van je bed! Haha die Terpstra zie je ook overal, kun je gewoon niet omheen :)
Nou meid, op naar een hete Kerst, geniet lekker en wij lezen het wel weer.....
Groetjes, Marja -
09 December 2009 - 11:45
Lotte:
Heeee Il,
Leuk weer een verhaaltje te lezen. Wat gaaf zeg dat skydiven en die foto van jullie in de polonaise is echt super mooi! Haha prachtig zo'n oranje zonnestraal;)!
Blijven schrijven he!
xxx
Lotte -
10 December 2009 - 16:15
Mildred:
Hallo Ilse,
Wat super zeg skydiven toemaar jij heb lef zeg.
Zou ik niet gedurfd hebben. Nouja geniet ermaar van je hebt gelijk.
En ook nog oranje feest toemaar nou kan het niet meer mis gaan met het oranje team.
ik kijk uit naar je volgende verhaal.veel plezier .
Gr.Mildred