Oud & nieuw - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Ilse Bassant - WaarBenJij.nu Oud & nieuw - Reisverslag uit Grabouw, Zuid-Afrika van Ilse Bassant - WaarBenJij.nu

Oud & nieuw

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse

05 Januari 2010 | Zuid-Afrika, Grabouw

Lieve allemaal,

Gelukkig Nieuwjaar!!! Ik wens iedereen een goede gezondheid, gezelligheid en veel liefde toe.

Hopelijk heeft iedereen een super avond gehad! Ik zelf heb het in Kaapstad gevierd. Samen met Elise en Arron (van de Village of Hope) waren we de 31ste December al vroeg naar Kaapstad vertrokken om nog net een ontbijtje bij Lola’s mee te kunnen pikken.
Om 12.00 uur s’middags konden we inchecken in het hostel. Prima geregeld.

S’middags hebben we het hele middag op het strand van Camps Bay rond gehangen! Heerlijk warm weer. Prachtige blauwe zee, alleen de golfen waren we te hoog en het water was echt te koud! Maar goed…ik heb nog nooit kunnen zeggen dat ik op oudejaarsdag in de zon aan het strand heb gezeten.

Om 19.00 uur hadden we gereserveerd bij Fork (de tapasbar) en hebben we heerlijk gegeten en cocktails gedronken tot ongeveer 22.30 uur!

In het vorige bericht stond nog dat ik waarschijnlijk naar de Dubliner zou gaan, maar dit is veranderd. Via ander Nederlandse studenten hadden we gehoord dat er een groot feest zou worden gegeven, op een pleintje achter Long Street. Daar zijn we na Fork met zijn allen heengegaan. Het was op een heel gezellig plein. We zijn er met alle Nederlandse studenten heen geweest. Super gezellig!

Het aftellen tot 00.00 uur stelde niet zoveel voor en er was ook geen vuurwerk te bekennen. Linda had nog sterretjes gekocht, dat was heel erg leuk, maar voor de rest was het eigenlijk maar een beetje saai.

Uiteindelijk hebben we nog wel flink gefeest en lagen we tussen 3.00 en 4.00 uur in ons bed.

1 Januari heerlijk naar Camps Bay geweest om daar de hele middag op het strand te liggen. Alleen dat dachten meerdere mensen en vooral zwarte en de gekleurde mensen schijnen op 1 januari naar het strand te gaan! Maar goed, enorm gelachen hoe druk de reddingsbrigade was om iedereen eigenlijk uit het water te houden. De meeste Afrikanen kunnen namelijk niet zwemmen en er waren super hoge golfen die dag! Maar goed, was grappig om te zien.

De rest van het weekend enorm druk voor school geweest. Gister, maandag 4 januari, moest ik een grote opdracht inleveren en in het Engels…weet niet of ik een voldoende ga halen, maar ik heb het geprobeerd en we zien het wel!

Het weekend waren ook de ouders van Ninke bij ons. Ze zijn eerst samen met Ninke bijna 2,5 week gaan rondtoeren door Zuid Afrika en eindigde bij ons. Heel gezellig om mensen op bezoek te hebben!

Vandaag, dinsdag 5 januari, vertrek ik samen met Elise om een week de Garden Route te gaan rijden. Vanuit Grabouw gaan we heel veel kilometers maken om uiteindelijk in Port Elizabeth uit te komen en dan rijden we een andere route weer terug naar Grabouw.
De reis gaat goed beginnen, want het is prachtig weer!
Ik ga nu genieten en ik breng jullie volgende week weer op de hoogte van de vakantie.

Liefs, Ilse.

• 05 Januari 2010 - 11:58

Anna Meijer:

Wat cool dat je nu op pad bent om een week te touren! Enjoy!

• 05 Januari 2010 - 13:41

Marja:

Hoi Ilse, jij ook natuurlijk een heel gezond en geweldig 2010! Je begint het jaar goed zo lekker in de zon. Een fijne week en we lezen het wel weer.....
    PS: zeker geen oliebollen he? :)
    Groetjes, Marja vanuit een wit Nederland.

• 05 Januari 2010 - 16:30

Tine:

Hoi meid,

Lijkt me heel apart om in de zon oud&nieuw te vieren!! Maar het klinkt wel gezellig allemaal! Heb je de oliebollen nog gemist?

Heel veel plezier bij jullie Garden Route trip, geniet!!

Liefs

• 05 Januari 2010 - 18:30

Mirjam:

Ha Ilse,

Ook voor jou de beste wensen voor 2010. Wanneer kom je nu eindelijk weer eens terug? Wel op tijd zijn voor onze eerste hockeytraining hoor! Grapje, heel veel plezier natuurlijk in de laatste weken van je Zuid Afrika-adventure!

Groet,
    Mirjam K (weet je nog..., niet H)

• 10 Januari 2010 - 14:16

Dian:

Gelukkig Nieuwjaar ook voor jou!
    Leuk weer te lezen wat je aan het doen bent.
    By the way, het is hier nog steeds koud! en sneeuwerig!
    Vriest soms -15 graden C!

Dian

• 30 Januari 2010 - 08:50

Mildred:

Een beetje laat maar was druk .
    ook alsnog de beste wensen nog.
    ik hoop dat je een hele fijne reis hebt gehad.

Gr.Mildred

• 30 Januari 2010 - 08:50

Mildred:

Een beetje laat maar was druk .
    ook alsnog de beste wensen nog.
    ik hoop dat je een hele fijne reis hebt gehad.

Gr.Mildred