Kaapstad en Stellenbosch
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse
16 November 2009 | Zuid-Afrika, Grabouw
Hallo allemaal,
De afgelopen dagen is er weer een hoop gebeurd. Vorige week vrijdag, 6 november, ben ik samen met Ninke, Elise en Rianne naar Kaapstad gegaan om heerlijk te shoppen op Long Street. Daar hebben ze allemaal super leuke winkeltjes met net even andere dingen dan in ‘normale’ winkels. Zeg maar, een beetje de negen straatjes van Amsterdam. We hebben geluncht bij Fork, een tapas bar waar we ook al een keer eerder s’avonds hebben gegeten. Daar hadden ze een speciaal lunch-menu, maar daar hadden wij niet genoeg aan dus hebben nog alle overheerlijke hapjes van de kaart besteld!!
Ik heb een ontzettend leuke jurk gekocht in één van de leuke winkels! En het mooie is dat ze er maar een paar van hebben!
Nadat we Long Street hadden gehad zijn we naar Waterfront gegaan. Ook daar weer onze ogen uit gekeken naar de nieuwe ZOMER (yes!!) collectie! Bij Waterfront genoten van de bandjes en weer heerlijk gegeten. Om 23.00 uur waren we pas thuis van een geweldige dag!
Zaterdagavond zijn Roos en Marlou wezen eten. We hebben wat wijntjes gedronken en zijn toen richting JT’s gegaan om te stappen.
Zondag was het een spannende dag want ik ging samen met Rianne en Elise naar de kapper!!! Altijd wennen en zeker wanneer je dat gaat doen in Zuid Afrika! Achteraf viel het reuze mee. Bij iedere knip vroeg de kapster of je het goed vond en ze was ontzettend kritisch! Echt heel goed geknipt, voor nog geen 10 euro!!! We hadden al bijna spijt dat we niet eerder zijn gegaan!
Na de kapper zijn we met onze mooie haren uit gebreid gaan lunchen. Dat is iets wat de mensen op zondag zeker doen. Vaak met familieleden en wanneer het mooi weer is nemen ze een picknickmand mee en gaan ze naar het strand of een meer. Heel gezellig!
De rest van de week heb ik me bezig gehouden met de Village of Hope en met de Community Day die we, de Nederlandse studenten, gaan organiseren. Deze dag zal in het teken staan van HIV/AIDS. De dag wordt gehouden op zaterdag 28 november van 9.00 uur tot 15.00 uur. De hele dag moet gepland worden, wat betekend dat we allemaal een taak hebben gekregen. We hebben een groep die dans en cultuur doet, een groep die sport en spel regelt en ik, met nog 3 anderen, hebben de gezondheidgroep.
Voorgaande jaren zijn er al meer van dit soort dagen georganiseerd, wat het voor ons iets makkelijker maakt, omdat we een aantal dingen hetzelfde kunnen doen.
Zo zijn we in gesprek geweest met het Day Hospital om te kunnen regelen dat mensen getest kunnen worden op HIV. Je hebt dan weer mensen nodig die eerst een consult afnemen voordat men getest mag worden. Daarnaast zijn we ook in gesprek met andere organisaties om zichzelf te promoten op deze dag. Het is hier namelijk zo dat er ontzettend veel (goede) organisaties zijn, maar bijna niemand weet er van. Ook wordt er bijna niet multidisciplinair samen gewerkt, wat heel erg zonde is.
Donderdagavond 12 november hebben we de verjaardag van Lars gevierd. Iedereen moest verkleed komen! Ik had geen zin om nieuwe kleding te kopen, dus heb mijn hockeyspullen maar aangetrokken en ben als hockeytrutje gegaan. Kon ik eindelijk weer eens mijn hockeykleding aan! Wat had ik dat gemist zeg! Helaas hebben Elise en ik nog steeds nergens kunnen hockeyen en eigenlijk hebben we onze spullen dus voor niets meegenomen. Toch ben ik ergens ook wel weer blij dat ik ze allemaal mee heb, want dan kan ik er tenminste nog naar kijken, hahahaha!
Afgelopen vrijdag 13 november heb ik mijn verjaardagscadeau ge-int! Een wijntour doen in Stellenbosch met een overnachting! We hebben een fiets gehuurd en zijn via de snelweg naar onze 1ste bestemming gefietst. Het was heel mooi weer! De 1ste boerderij was echt geweldig! De perfecte locatie voor een trouwerij!!! Maar voor nu, ook een prachtige locatie voor onze wijntour! We hebben 3 wijnen geproefd, 2 rode en een dessertwijn. Het leuke was dat bij iedere wijn, chocolade hoorde. Dat maakte het nog extra tot een goddelijke smaaksensatie!
Daarna zijn we doorgefietst om een heerlijke lunch te hebben op nog een geweldige locatie.
Heerlijk zittend in de zon, met een mooi uitzicht, gezellig gezelschap en goede wijn was dit een prachtig verjaardagscadeau!!
Helaas moesten de fietsen om 17.00 uur terug zijn. S’avonds bij Cape to Cuba wezen eten. Een sfeervol restaurant met goede jazz muziek. Extra genoten door de 2 voor de prijs van 1 mojito’s!
Zaterdag ben ik samen met Elise, Rianne, Roos en Astrid gaan ontbijten bij een super schattige winkel dat tevens ook een restaurantje was. Hierbij was het ook weer dat de gedachte dat je in Stellenbosch aan het ontbijten was in de zon het allemaal nog extra speciaal maakte. Daarna nog even vlug een aantal winkels ingedoken en nog prachtige oorbellen weten te scoren voor s’avonds.
Want……die avond was dan eindelijk het geld inzamelingsfeest van Rianne en Elise in JT’s. We hadden allemaal een leuke jurk aan ( ik uiteraard mijn nieuwe en ik had mijn nieuwe oorbellen in ), ik voelde me fantastisch!
Gistermiddag ben ik met Rianne, Elise en Ninke naar Hermanus gereden om bij Dutchies een kroket te scoren! Wat kan dat toch heerlijk zijn als je dat een tijd niet hebt gegeten. Nog even over het strand gelopen, maar dat was veels te koud.
En vandaag is de werkweek weer begonnen. Onbewust ben ik al aan het aftellen tot het januari is. Rianne neemt volgende week dinsdag afscheid van ons en vliegt dan alweer terug naar Nederland. En 4 december moet ik al mijn producten inleveren op de HAN en 2 december hebben we hier zelfs al onze evaluatie! Terwijl ik dan nog bijna 1,5 maand te gaan heb!! Beetje vreemd, maar het zal wel ergens goed voor zijn.
Lieve mensen, hoop dat bij jullie alles goed gaat! Ik ben uiteraard niet vergeten dat Sinterklaas net is aangekomen! Dat is wel apart om te weten, want hier hebben ze er nog nooit van gehoord! Het was ook een beetje lastig om uit te leggen, omdat het natuurlijk zwarte pieten zijn die met een blanke man naar Nederland komt, maar volgens mij heb ik het netjes verteld en uitgelegd. Ik ga in ieder geval wel pepernoten bakken met de kinderen!
Liefs,
Ilse.
Liefs,
Ilse.
16 November 2009 - 11:37
Sacha:
Jaa dat verhaal van Sint, llaat maar zitten. Maar wel pepernoten bakken he, mooi excuus ;) Je bent echt druk met van alles en nog wat joh. Super. Meer foto's!
Kus xx -
16 November 2009 - 11:54
Hiske:
Aaaah een kroket bij Dutchies, heeerlak! Gek dat je al zo snel je evaluatie en zo hebt, terwijl je dan nog zo lang hebt, nouja kun je lekker de hele tijd chillen :D
Succes met alles, en spreek je snel weer!! Xx, His -
16 November 2009 - 13:34
Marja:
Haa die Ilse, ja wij zitten inderdaad lekker aan de pepernoten, chocoladeletters enz. enz. Maar goed, jij doet daar net zo hard mee lees ik! En ondertussen struikel je op bijna iedere hoek over een zwarte piet. Ben blij dat ik daar niks meer mee te maken heb! Zo te lezen gaat het in het verre zuiden in ieder geval beregoed! Ga zo door en graag eens nieuwe foto's?????
Groetjes, Marja (DGG). -
16 November 2009 - 14:28
Tine:
Lieve Ils,
Het klinkt weer geweldig!! Lijkt me heerlijk om lekker in het zonnetje te zitten of een picknickje te doen...
En fietsen in Afrika! Gewéldig lijkt me!
Het Sintverhaal is inderdaad wel een beetje tricky, maar ik zou de pepernoten ook niet kunnen missen! En de kids daar zullen het vast geweldig vinden!
Je jurk natuurlijk zeker showen als je terug bent, ookal is het dan wel een beetje kouder hier ;) Maar dat komt zeker goed!
Hee meid, GENIETTTTT!!
Liefs tine -
06 December 2009 - 14:25
Mildred:
Hallo Ilse ,
Nou jee wat kan jij schrijven je moet je verhalen bundelen en verkopen hahaha grapje hoor.Maar wel super om te lezen.
Nou sinterklaas is voorbij en ik ben daar blij om ik geef er niet zoveel om.En wat het weer betreft geloof me je zit daar goed.Je zult het niet geloven Sinterklaas komt ook op 6 december langs hij is net geweest op het werk Daar ben ik nu.
lachen joh. En ja let op zwarte piet noemde mij een lekker kippetje hahaha .
Nou ik ga weer werken.
veel plezier en hopelijk zien we je gauw terug.
Gr.Mildred